MILANO

MILANO

Lokacija: Italija

već od 175 Eura

 

 

MILANO

 

4 dana / 3 noćenja, autobusom iz Beograda

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan BEOGRAD – MILANO

Sastanak putnika na parkingu Turisticki terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 05:40h. Polazak autobusa u 06:00h. Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Noćenje.

 1. dan MILANO – MONCA - MILANO

Doručak. Nakon doručka razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu koja zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava posjetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sada muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i posljednje Mikelanđelovo djelo - Pijeta Rondanini. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Monci. Šetnja centrom grada (Trg Roma, Arengario - većnica iz XIII vijeka, Trg Duomo - katedrala, Most četiri lava…). Povratak u Milano. Noćenje.

 1. dan MILANO – JEZERO LUGANO – JEZERO KOMO – MILANO

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativni polazak za Lugano i Komo. Lugano je grad koga nazivaju „švajcarski Monte Karlo“, po dolasku razgledanje grada: crkva Sv. Lovre od anđela s poznatom freskom „Hristove muke“, vila Viani, trg Briforma, gradska kuća i znamenite velike šahovske ploče, Via Nasa, Vila Favorita... Slobodno vrijeme na jezeru. Nastavak putovanja do jezera Komo, najdubljem u Evropi, oaze mira i tišine koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak slikovitog grada Komo, poznatog po šetalištu, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovijekovnoj četvrti, oko trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera iz XIV vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u Milano. Noćenje.

 

 1. dan MILANO – BERGAMO – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Bergamo. Po dolasku šetnja centrom grada: glavna ulica Via Colleoni, Basilice Santa Maria Maggiore, katedrala, Piazza Vecchia, Piazza del Duomo… Kraće slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U EURIMA

(plaćanje je u KM, prema zvaničnom kursu na dan uplate) 

Polazak  08-11.11.
 Hotel 3* 175€

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,
 • smještaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto),
 • razgledanje prema programu,
 • usluge vodiča i
 • troškovi organizovanja putovanja.

 

 CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • dinarski dio aranžmana 1790,00 RSD (15 Eura) po rezervaciji,
 • fakultativni izleti : Monca 10 €, Lugano i Komo – 25 €, vožnja brodom po jezeru Komo – 12 €,
 • Turistička komunalna taksa u Milanu 4-5€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cijena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela),
 • individualni troškovi i
 • međunarodno putno osiguranje.

 

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnihokolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba