LISABON

LISABON

Lokacija: Portugal

od 876 KM

LISABON

6 dana / 5 noćenja, avionom iz Beograda

 PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan 11.11. (nedjelja)  BEOGRAD – MINHEN – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 15.00 sati. Polijetanje za Minhen u 17.00 sati (let LH 1729). Dolazak u Minhen u 18.35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 21.00 (let LH 1792). Dolazak u Lisabon u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan 12.11. (ponedjeljak ) LISABON

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smještaj. Poslijepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pješice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

      3. dan 13.11. (utorak) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON

Doručak. Cjeodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vijekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19. vijeka. Nalazi se na brdu iznad mjesta Sintra a zbog svoje raskoši i ljepote je uvrštena na Uneskovu listu svjetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smješten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog vijenca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

      4. dan 14.11. (srijeda) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Cjlodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. vijeka. Poznat je i kao „grad vjenčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog vjenčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvijećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. vijeka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije - kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najljepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-djelo portugalske gotičke umjetnosti. Izgrađen je krajem 14. vijeka nakon portugalske pobjede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mjesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine djeluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mjesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mjesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

      5. dan 15.11. (četvrtak) LISABON

Doručak. Slobodan dan, prilika za posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

      6. dan 16.11. (petak) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05.05 (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09.15 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11.05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12.55 sati. Kraj programa.

.

CIJENA ARANŽMANA : 449 Eur*

*plaćanje je u KM prema zvaničnom kursu na dan uplate

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • smještaj u hotelu kategorije 4* u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,
 • panoramsko razgledanje Lisabona,
 • usluge vodiča i
 • troškovi organizovanja putovanja.

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • aerodromske takse (oko 127 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni i koje se plaćaju prilikom rezervacije),
 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice na lokalitetima i posjete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

 

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u program usljed objektivnih okolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba