PARIZ

PARIZ

Lokacija: Francuska

od 895 KM

 

PARIZ

5 dana / 4 noćenja, avionom iz Beograda

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan 10.11. (subota)  BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela broj 709 u 04.35 sati. Poletanje za Pariz u 06.35 sati (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09.15 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

 1. dan 11.11. (nedjelja) PARIZ

Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. vijeka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. vijeka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umjetničkim djelima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. vijeka. Poslije Francuske Revolucije pretvoren je u muzej (1793). Danas, 219 godina poslije ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svijetu sa kolekcijom od oko 300.000 umjetničkih predmeta koju nikada niko nije vidio u cjelosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. vijeka, koje svakodnevno obiđe preko 20.000 posetilaca. Tokom posjete Luvru videće se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-djela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. vijeka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

      3. dan 12.11. (ponedjeljak) PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km)

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najveći i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umjetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i uljepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen dijelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posjete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

     4. dan 13.11. (utorak) PARIZ

Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom sjevernom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bijela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog vijeka sastavni dio siluete francuske prestonice. Od sedamdesetih godina 19. vijeka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Posjeta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gdje se mogu vidjeti desetine slikara za svojim štafelajima, do mjesta gdje su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola noćnog života Pariza. (Odlazak metroom; individualni povratak u hotel). Slobodno popodne. Noćenje.

    5. dan 14.11. (srijeda) PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje za Beograd u 20.30 sati (let JU 315). Dolazak u Beograd u 22.50 sati. Kraj programa.

.

CIJENA ARANŽMANA : 459 Eur*

*plaćanje je u KM prema zvaničnom kursu na dan uplate

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smještaj u hotelu kategorije 3*, u dvokrevetnim sobama, četiri noćenja sa doručkom,
 • transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Parizu,
 • panoramsko razgledanje Pariza,
 • usluge vodiča i
 • troškovi organizovanja putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • aerodromske takse u Beogradu i Parizu (oko 140 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju prilikom rezervacije)
 • fakultativni izleti i posjete,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u program usljed objektivnih okolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba