RIM

RIM

Lokacija: Italija

od 427 KM

 

RIM

4 dana / 3 noćenja, avionom iz Beograda

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan 11.11. (nedjelja)  BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera organizatora putovanja 702 u 05.00 sati. Poletanje za Rim u 07.00 sati (let JU 530). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 08.30 sati. Poludnevno panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smještaj. Popodne, nastavak obilaska grada pješice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.

 1. dan 12.11. (ponedjeljak) RIM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vijekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.

       3. dan 13.11. (utorak) RIM

Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno poslije podne. Noćenje.

 1. dan 14.11. (srijeda) RIM – BEOGRAD

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i posjeta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U njoj je živio kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje.Transfer na aerodrom radi polijetanja za Beograd u 20.50 sati (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.30 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA : 219,00 Eur*

*plaćanje je u KM prema zvaničnom kursu na dan uplate

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smještaj u hotelu kategorije 3* u centru Rima u zoni Termini, tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
 • poludnevno panoramsko razgledanje grada,
 • usluge vodiča i
 • troškovi organizovanja putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • aerodromske takse (126 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni i koje se plaćaju prilikom rezervacije)
 • fakultativni izleti i ulaznice,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • gradska taksa- za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela.

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u program usljed objektivnih okolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba