RIO

RIO

Lokacija: Brazil

1249 Eura

 

 

BRAZIL  

RIO DE ŽANEIRO

9 dana / 7 noćenja, avionom iz Beograda

OD : 20.04.2019. // 27.04.2019.

DO : 28.04.2019. // 05.05.2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – RIO DE ŽANEIRO

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Ria sa usputnim presedanjem.

 

2. dan RIO DE ŽANEIRO

Dolazak u Rio. Transfer do smještaja. Dobrodošli u Veličanstveni Grad, ili kako ga lokalno stanovništvo zove “Cidade maravilhosa“. Rio je nešto nestvarno, grad kakav nikad do sada niste i nigde kasnije nećete sresti. Ušuškan u jedinstveno egzotično prirodno okruženje koje ga dijeli na nekoliko segmenata i samostalnih cjelina, ovaj grad ima svoja pravila života, ponašanja, uživanja, opuštencije… A sve to diktiraju “karioke”, kako stanovnici Rija vole sebe da nazivaju. Kako svaki grad čine ljudi koji u njemu žive, tako i Riju dušu daju Karioke, i njihov unikatni i vječito vedri pogledi na život… Smještamo se u južnom delu grada. Lokacija je nadomak čuvenih plaža Kopakabane i Ipaneme, u bezbjednom dijelu grada. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i uživaćemo u ukusima lokalne kuhinje. Noćenje.

3.dan RIO DE ŽANEIRO

Fakultativno: Velika pješačka tura – obilazimo kvartove Botafogo i Flamenko, upoznajemo se izbliza sa načinom života i zanimljivim krajolikom ovog grada, penjemo se vozićem na brdo Korkovado do čuvene statue Hrista Spasitelja odakle se pruža nestvaran pogled i kompletna panorama grada. Nakon toga pravimo pauzu za ručak i nastavljamo laganu šetnju do centra Rija i kvartova Lapa i Gloria, gdje ćemo se popeti čuvenim Selaronovim stepenicama, a zatim obići Katedralu Sv. Sebastijana i sam centar u kom se prepliću stare zgrade i moderni oblakoderi. Obilazak završavamo kafom i kolačima u čuvenoj poslastičarnici Kolombo. Povratak u smještaj. Noćenje.

4.dan RIO DE ŽANEIRO – GLAVA ŠEĆERA

Slobodan dan ili fakultativno odlazak do Glave šećera. Penjemo se žičarom na brdo “Glava šećera” ili na engleskom “Sugarloaf mountain” – malu planinu oštrih ivica u centru Rija koja je ime dobila po tome što liči na “glavu šećera” – kupastu formu u obliku koje se šećer nekada presovao zbog tansporta (Brazil je nekada bio jedan od glavnih izvoznika šećera). Do strmoglavog vrha nas penje žičara, a sa njega se pruža spektakularan pogled na najpoznatije tačke Rija – most Rio-Niteroi, Korkovado, tvrđavu Santa Kruz kao i čuvenu Kopakabanu! Noćenje.

5. dan RIO DE ŽANEIRO

Slobodno vrijeme ili fakultativno – Poseta favelama! Favele predstavljaju divlja ili “karton naselja” koja su nastajala kao posljedica prevelike migracije stanovništva iz sela u grad. Vremenom, usled nemaštine i bez posla, mnogi stanovnici ovih naselja okretali su se kriminalu kao izvoru lake i brze zarade, te su ona malo po malo postajala prava legla raznih narko-klanova i bandi. Od 2008. godine gradske vlasti preduzimaju ekstenzivne mjere “pacifizovanja” favela, odnosno akcije čišćenja od kriminala i zadržavanja trajnog policijskog prisustva, što je rezultiralo u velikom broju “oslobođenih” kvartova, smanjenju stope kriminala i početka normalnijeg života za neke od najsiromašnijih slojeva društva. Da li im je uspjelo i kako se danas odvija život u ovim “gradovima u gradu”, gdje važe neka drugačija pravila življenja, procijenićemo sami. (Tura se odvija uz pratnju profesionalnog lokalnog vodiča). Povratak u popodnevnim časovima. Slobodno popodne i veče za šoping ili opuštanje u nekom od mnogobrojnih barova… Noćenje.

6.dan RIO DE ŽANEIRO – PETROPOLIS – RIO DE ŽANEIRO

Slobodan dan u Riu ili fakultativni odlazak do Petropolisa. Vratićemo se u prošlost i upoznaćemo novo lice Brazila. Petropolis je gradić smješten u blizini Ria, koji će nam pružiti priliku da vidimo kako je Brazil izgledao u 19.vijeku. Petropolis čuva mnoge konstrukcije iz perioda Dom Pedra II, brazilskog cara. Ovo je jedini carski grad u Južnoj Americi i prava je destinacija za one koji žele da dožive sofisticiranost, blagu planinsku klimu, imperijalnu atmosferu i blistave planinske pejzaže. U dogovoreno vrijeme povratak u Rio. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan RIO DE ŽANEIRO – VODOPADI IGUASU

Slobodno vrijeme u Riu ili fakultativno: dvodnevni izlet na Iguasu vodopade. Ovaj prirodni fenomen ostaviće utisak koji ćete pamtiti zauvijek. Avio transfer do grada Foz do Iguazu koji se nalazi na tromedji Brazila, Argentine i Paragvaja i koji će biti naša baza za istraživanje vodopada. Smještaj u guesthouse u popodnevnim časovima. Iguasu vodopadi – Mjesto gdje legenda predstavlja stvarnost, gdje se prepliću realnost i fantazija, zemaljsko i nebesko, spajaju Brazil i Argentina. Priroda kao da se igra na ivici između neba i ponora, dok se snažni mlazevi vode vrtoglavo spuštaju niz liticu. Smješteni između dva nacionalna parka, Iguasu vodopadi su stari oko 150 miliona godina i čine ga 275 pojedinačnih vodopada i slapova visokih i po 80 metara. Najspektakularnije mjesto je Đavolje grlo, ogromna litica u obliku latiničnog slova U. Voda pada u duboki polukružni kanjon, a dobilo je svoje đavolsko ime zbog siline zvuka vode koje se tom prilikom čuje. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

8. dan VODOPADI IGUASU – RIO DE ŽANEIRO

Cjelodnevni izlet – obilazimo Nacionalni park Foz do Iguacu i uživamo u prirodnim ljepotama, biljnom i životinjskom svijetu, i naravno nestvarnim vodopadima kojih ima preko 20. Medju njima je “Djavolje grlo” – slap u kome se skoro čitav tok rijeke Parana sliva u preko 80 metara dubok ponor uz gromovitu tutnjavu.… Spremite se za doživljaj bolji od bilo kog vodenog parka. Transfer do aerodroma i kasni večernji let za Rio. Noćenje.

9. dan RIO DE ŽANEIRO – BEOGRAD

Napuštanje soba. Slobodno vrijeme. Predlažemo kupanje i sunčanje na čuvenim plažama Kopakabana i Ipanema ili šoping i šetnju U dogovoreno vrijeme transfer do aerodroma. Let sa presjedanjem do Beograda…Dolazak u Beograd. Kraj programa.

 

 

CIJENA ARANŽMANA : 1249 Eur*

*plaćanje je u KM prema zvaničnom kursu na dan uplate

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA :

 • Avio prevoz (Beograd-Rio-Beograd) sa uključenim svim taksama ;
 • Sve transfere po programu putovanja ;
 • 7 noćenja u Riu u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom) ;
 • Organizacija putovanja ;
 • Predstavnik agencije za sve vrijeme trajanja putovanja ;

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :

 • Individualne troškove;
 • Fakultativne izlete i obilaske ;
 • Hranu ;
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti) ;
 • Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje ;

NAPOMENA :

 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika ;
 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu;
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti;
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska;
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 6 mjeseci od dana završetka putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko dođe do promjene u viznom režimu za građane Bosne i Hercegovine ;

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba