Madrid i Barselona

Madrid i Barselona

Lokacija: Španija

od 1823 KM

 

MADRID I BARSELONA AVIONOM IZ BANJA LUKE

(8 dana / 7 noćenja) – avionom i vozom

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak 04.april 2020.

 1. dan (04.APRIL 2020.) BANJA LUKA - BEOGRADSastanak putnika na banjalučkom aerodromu u 17:00 časova. Let za Beograd kompanijom Air Serbia (JU105). Transfer do hotela . Noćenje.

 

 2. dan (05.APRIL 2020.) BEOGRAD – MADRIDTransfer do aerodroma u 04.00. Let za Madrid kompanijom Air Serbia (JU570)u 06:00 časova. Sletanje na aerodrom u Madridu u 09:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španijeautobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki bijeli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica;Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mjesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vrijeme vladavine Burbona u XVIII vijeku i posvećena kralju Karlu III . Transfer do hotela. Smeštaj.  Slobodno popodne za individualni oblilazak grada.Noćenje.

 

3. dan(06.APRIL 2020.) MADRID-TOLEDO-MADRID(oko 140 km).Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najljepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najljepši primjer mavarske i srednjovjekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri vijeka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza"(Cijena izleta od 70 €; cijena za dijete 2-12 god. 45 €).Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cijena izleta: oko 45€) Noćenje.

 

4. dan(07.APRIL 2020.) MADRIDDoručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu. Noćenje.

 

5. dan(08.APRIL 2020.) MADRID-BARSELONADoručak.Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Barselonu brzim vozom Ave u prepodnevnim časovima. Nakon tri časa vožnje dolazak u Barselonu. Sa železničke stanice odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom.Vožnja pored la Pedrere, Avenidom Dijagonal, do brda Monžuik, gdje je smješten Olimpijski sportski kompleks, nova Barselona,Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka,  Španski trg,  Kalatravin toranj, vožnja pored Katedrale Sveta porodica, Gaudijevog  najvećeg nedovršenog projekta. Kratka foto pauza(bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

6.dan (09.APRIL 2020.) BARSELONA Slobodan dan za individualni obilazak grada, šoping ili fakultativni izlet  Figeras.Vožnja do grada Figeras (oko150 km sjeverno od Barselone) i posjeta ekscentričnom Teatru- muzeju Salvadora Dalija i njegove žene Gale, koji je smješten je u njegovoj porodičnoj palati. Izložbu koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro.(Cijena izleta od 60 € ).Povratak u Barselonu. Noćenje.

 

7.dan (10.APRIL 2020.) BARSELONA Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Tri brda (obilazak brda Tibidabo, poseta parka Guelj i etno sela Pueblo Espanjol). Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernistike crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najljepših parkova Barselone i obilazak jednog od najznačajnijih djela Antonija Gaudija, parka Guelj, koji je svojom jedinsvenošću i ljepotom zaslužio da postane deo svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Park je nastao kao ideja grofa Eusebija de Guelja. Grof je prvobitno sa porodicom živio u jednoj kući, dok je drugu kasnije prodao Gaudiju. Imanja je postalo javni park 1922. godine, kada su čuveni mozaici i tipične Gaudijeve kolonade postale dostupne svima. Odlazak do etno-sela ,,Pueblo espanjol’’ i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina XX veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. (Cijena izleta oko 60€ ).Slobodno popodne. Noćenje.

 

8.dan (11.APRIL 2020.) BARSELONA–BEOGRAD-BANJA LUKA Doručak. Transfer do aerodroma za let za Beograd. Let JU581 u 10:10 časova . Sletanje u  Beograd u 12:40 časova. Dolazak u Banja Luku u 18.00 časova.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI 935 EUR

U cijenu putovanja je uključeno Prevoz letom Air Serbia na relaciji Banja Luka-Madrid-Barselona-Banja Luka, avio-takse  od 112evra (podliježu promeni), transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-železnička stanica-hotel, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4 * u Madridu i Barseloni na bazi 6 noćenja sa doručkom, prevoz savremenim, brzim, vozom na relaciji Madrid –Barselona (sedišta B klase), panoramsko razgledanje Madrida i Barselone, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča.

U cijenu putovanja nije uključenoposluženje u avionu,fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja,raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom,podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama,lokalitetima,štrajkovima,saobraćajnim kolapsom,promjenom radnog vremena lokaliteta i slično).

Smeštaj:

Hotel :Novotel Madrid Centre 4 *http://www.novotelmadridcenter.com/  ili sličan.

Potpuno renoviran hotel najveći je na svijetu hotel iz lanca Novotel. Nalazi se u centralnoj zoni Madrida,u elitnoj četvrti Salamanka, na 5 minuta hoda od parka Retiro , 3 km od samog centra grada, do koga se za desetak minuta stiže metroom.U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojne prodavnice, barovi, restorani, šoping centar, park Retiro. Od sadržaja ima: 23 kongresne sale, 790 soba, restoran, Gourmetbar koji postoji u Novotel hotelima i nudi lokalnu i internacionalnu kuhinju, fitnes centar. Standardne sobe su sređene u moderno-elegantnom stili i imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu i tuš kabinom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HotelEvenia Rosello Barcelona4*www.eveniarossellobarcelona.com ili sličan.

Hotel Evenia Rossella se nalazi na 5 minuta hoda od elagentnog bulevara Paseo de Grasija i Avenida Diagonal , gdje se nalaze brojni restorani i prodavnice. U blizini hotela nalazi se i poznata Gaudijeva građevina ”La Pedrera” Od sadržaja ima: restoran, bar, teretanu, kongresnu salu, besplatan WI FI . Savremeni restoran L'Illa del Rosselló služi mediteranska jela. Gosti takođe mogu da uživaju u tapas jelima na terasi koja je smještena u malom vrtu pod nazivom Plaseta Hoan Brosa. Stanica metroa Dijagonal je udaljena 400 metara i vodi direktno do centra Barselone. Aerodrom u Barseloni je udaljen 12 km. Ovaj moderan hotel raspolaže sa 94 sobe. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, satelitsku TV, telefon,mini-bar i besplatan WI-FI, klima uređaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Travel plan  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

Fakultativni izleti: opis svakog izleta pojedinačno dat je u opisu programa putovanja.

Minimum putnika za realizaciju fakultativnih izleta po datim cijenama je  20. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izlet se može realizovati ali po većoj cijeni.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 

 • ·Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • ·Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom i fakultativnih izleta, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • ·Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 30).
 • ·Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • ·Na letu AirSerbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg I jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
 • ·Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Travel plan.

NAČINI PLAĆANJA:

 

-  avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

TRAVEL PLAN  je  PCO i DMC agencija koja nudi sljedeće usluge:

Organizaciju putovanja i smještaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Poslovna putovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

Organizacija sastanaka, kongresa i konferencija

Rezervaciju avio karata po najpovoljnijim cijenama

 • Kralja Petra I Karađorđevića 109
  BiH - 78 000 Banja Luka
 • +387 51 492 493
  +387 66 333 301
 • office@travelplan.ba